Zwembadtechniek

FILTERS

Zorg voor een goede filterinstallatie! Een filterinstallatie in combinatie met het op peil houden van de waterkwaliteit zorgt eigenlijk voor het ideale water! Een goede filterinstallatie zorgt ervoor dat de kleinste deeltjes uit het water gefilterd worden, deze kunnen namelijk niet met de (handmatige) stofzuiger of schepnet uit het water gehaald worden.

zwembadfilters
zwembadfilters
zwembadfilters
zwembadfilters
zwembadfilters
zwembadfilters

WARMTEPOMPEN

De warmte van het water van een buitenzwembad varieert volgens de buitentemperatuur. De aanwezigheid of afwezigheid van de zonne-energie bepaalt het natuurlijk comfort van het zwembad.
Zonder verwarming is het onmogelijk van uw zwembad te genieten, van mei tot en met september, indien u in de Benelux woont. Om een buitenzwembad optimaal te verwarmen vormen de warmtepompen de meest voordelige oplossing.

IONISATOR

De ionisator zorgt voor helder en rein water terwijl er maar heel weinig chloor in het zwembad aanwezig moet zijn. Door middel van elektrodes brengt men positief geladen Cu-ionen in het water. Deze zullen alle micro-organismen vernietigen. De controle unit zorgt ervoor dat u, eens het systeem is ingesteld, er geen omkijken meer naar heeft.

OZONATOR

Een ozonator is een toestel dat uit zuurstof ozon kan vormen. Ozon ontsmet het water automatisch al, waardoor je veel minder chloor zal moeten verbruiken. Ozon vermindert ook de groei van algen in je zwembad. Het nadeel van ozon is dat het geen blijvende desinfecterende werking heeft. Je zult de ozonator dus elke dag een paar uur moeten aanzetten. Grote voordeel is dat de overlast van chloor beperkt wordt.

RGB VERLICHTING ZWEMBAD

Onze RGB verlichting geeft uw zwembad meer veiligheid, is aantrekkelijker (het water krijgt een heel mooie kleur), geen onderhoud aan LED-lampen en een heel laag verbruik.

 
rgb verlichting zwembad
rgb verlichting zwembad

AUTOMATISCHE DOSERING PH + CHLOOR

De perfecte combinatie die echt alle zorgen uit handen neemt voor zwembadwater dat chemisch perfect in balans moet zijn.

 
ph automatische dosering
ph automatische dosering

ROBOT STOFZUIGERS

Met een robot stofzuiger behoort de handmatige en tijdrovende reiniging van uw zwembad tot het verleden. Geruisloze werking en onderhoudsvrij.Onze zwembadrobots kenmerken zich door de hoge kwaliteit en uiterst nauwkeurige reiniging. Voor elk zwembad heeft Kristof Lateur een robot van uitzonderlijk hoge kwaliteit. De robots hebben verschillende mogelijkheden tot reiniging. Van bodem tot wanden.

robotstofzuiger zwembad
robotstofzuiger zwembad
zwembaden lateur kluisbergen

WINTERZEILEN

Als u uw zwembad in de winter niet gebruikt is de winterafdekking de ideale oplossing om uw zwembad schoon te houden. De afdekking bestaat uit een stevige stof: gaasnet. Doordat u de winterafdekking er overheen legt blijft het zwembad mooi schoon.

zwembaden lateur kluisbergen
zwembaden lateur kluisbergen
zwembaden lateur kluisbergen